1. Home
  2. Over NVP

Over NVP

NVP, hét netwerk voor P&O-professionals

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) is hét netwerk voor HR-professionals. Bij de NVP zijn 3.000 professionals aangesloten die zich bezig houden met HR-strategie, arbeidsverhoudingen, werving en selectie, innovatie in HR, arbeidsvoorwaarden en opleidingsplannen. De vereniging is vraagbaak en kenniscentrum voor HR-specialisten. De NVP biedt een breed netwerk aan contacten en houdt haar leden up-to-date over de veranderende eisen die gesteld worden aan HR-professionals en over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast organiseert de NVP congressen, workshops en cursussen, themabijeenkomsten en bedrijfsbezoeken en is zij partner van een aantal HR initiatieven en samenwerkverbanden in Nederland.

Waarom lid worden?

  • Toegang tot zo'n 3.000 collega's uit jouw vakgebied
  • Bijblijven binnen het HR-vakgebied
  • Flinke kortingen op opleidingen en cursussen
  • Op de hoogte blijven met gratis vakbladen en e-zines

Altijd een activiteit bij jou in de buurt

Binnen dit netwerk heb je de keuze uit negen regionale kringen en de volgende vakgroepen: Arbeidsomstandigheden/Arbeidsvoorwaarden, Arbeidsmarkt, Management Development/Human Resource Development, HR Operation & Innovation, Overheid. Daarnaast zijn er doelgroepnetwerken: Internationaal, Young Professionals en Zelfstandigen.
De kringen, vakgroepen en netwerken organiseren thema- en netwerkbijeenkomsten, workshops, bedrijfsbezoeken, congressen en andere vakgerelateerde activiteiten. Bij elkaar zijn dit jaarlijks zo'n 75 bijeenkomsten! Zo blijf je helemaal bij binnen jouw vakgebied!

Kortingen op opleidingen en cursussen

De NVP biedt flinke kortingen op hoogwaardige opleidingen en cursussen. Ook zijn er steeds weer actuele kortingsaanbiedingen voor publicaties en congressen. En je ontvangt 4 keer per jaar het vakblad Personeelbeleid. Ook kun je via de NVP zeer voordelig HR-vacatures kenbaar maken. En de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de NVP, het e-zine, houdt je op de hoogte van het actuele aanbod van bijeenkomsten, opleidingen, aanbiedingen en vacatures.

Word nu lid van de NVP!

Hoe werkt de NVP?

Op landelijk niveau opereert het landelijk bestuur. Daarnaast bestaat er de Algemene Leden Vergadering. Dit orgaan, waar alle leden voor zijn uitgenodigd, heeft invloed op de besluitvorming binnen de vereniging. Het landelijk bureau van de NVP, gevestigd in Nijkerk, fungeert als spin in het web voor de vereniging. Het bureau signaleert en initieert activiteiten die betrekking hebben op vakontwikkeling van alle leden. Verder houdt het bureau zich bezig met alle werkzaamheden die voortvloeien uit het strategisch plan en ondersteunt en faciliteert de afdelingen en secties.

De NVP is aangesloten bij de European Association for People Management (EAPM) en maakt zo deel uit van een internationaal netwerk van zusterverenigingen die zich in Europa met Personeelsmanagement bezighouden. De EAPM organiseert een tweejaarlijks congres en stimuleert onderzoek op het terrein van internationaal personeelsbeleid.

De NVP werkt samen met negen verenigingen binnen het M&O domein onder de naam ‘HRZON'. De andere verenigingen die hierbij betrokken zijn: BABF, INPUT, LVSC, NOBCO, NOBTRA, NOLOC, NVO2, NVvA en Recruiters United. Het doel is om de komende jaren samen te werken om het M&O vak verder te professionaliseren, te positioneren en te profileren. Daarnaast gaan de tien verenigingen binnen HRZON samenwerken op het gebied van standpuntbepaling, het gezamenlijk ontwikkelen en organiseren van activiteiten en het benutten van elkaars inzicht en ervaring op organisatorisch terrein.

Statuten