1. Home
  2. Kennis
  3. Opleidingen
  4. GEANNULEERD Goede HR support begint bij de basis (NVP)
23/03
2017

GEANNULEERD Goede HR support begint bij de basis (NVP)

Ben jij HR-secretaresse of P&O-medewerker en merk je dat je steeds meer HR-taken krijgt? Dan is de Basiscursus Personeelsmanagement van de NVP iets voor jou. In deze korte, maar intensieve, cursus versterk je jouw HR kennis en vaardigheden.

De Basiscursus Personeelsmanagement (BPM) van de NVP is herzien
De cursus is korter, maar intensiever, geworden en specifieker toegespitst op de laatste ontwikkelingen van het HR werkveld. Het voordeel daarvan is dat de studiebelasting voor de deelnemers teruggebracht kon worden en de training voor een heel aantrekkelijke prijs kan worden aangeboden.

Tijdens de training worden de belangrijkste onderdelen van personeelsmanagement en arbeidsrecht besproken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan voor de functie relevante sociale en communicatieve vaardigheden. Het betreft een training op MBO/MBO+ niveau.

Resultaten:
Aan het eind van de training hebben de deelnemers:

  • zicht op de positie en de rol van de HR afdeling binnen een organisatie;
  • zicht op de diverse deelgebieden van personeelsmanagement zoals E-HRM, werving en selectie, competentiemanagement, opleiden, verzuimbegeleiding, belonen, medezeggenschap, functioneringsgesprekken en beoordelen;
  • kennis van arbeidsrecht met betrekking tot onder andere arbeidsovereenkomst, proeftijd, ontbinding van de arbeidsovereenkomst en ontslagprocedures
  • geoefend met voor de functie relevante sociale en communicatieve vaardigheden.

Deelnemers:
Deelnemers hebben vaak de functie van medewerker personeelszaken of secretarieel of administratief medewerker met personeelsmanagement taken. De deelnemers hebben geen beroepsopleiding op het gebied van personeelsmanagement gevolgd. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Werkvormen, huiswerk en studiebelasting:
De training is deels gericht op kennisoverdracht en deels op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. De werkvormen zijn daar op afgestemd. Er is sprake van theoretische inleidingen, oefeningen voor het verwerken van de stof en oefeningen gericht op het ontwikkelen van vaardigheden. Voorafgaand aan de verschillende cursusdagen lezen de deelnemers delen van het cursusboek en de syllabus. De studiebelasting is 8 uur per trainingsdag en ongeveer evenzoveel tijd voor het doornemen van het boek en de syllabus.

Programma:

Duur:
De training bestaat uit 4 dagen.
Twee dagen worden besteed aan een oriëntatie op het werkveld, de positie van de HR afdeling binnen de organisatie en aan personeelsinstrumenten. Een dag wordt besteed aan sociale en communicatieve vaardigheden. Een dag wordt besteed aan arbeidsrecht.

Startdata:
23 maart, 6 april, 13 april en 11 mei 2017

Docent(en): 
Er worden voor de verschillende onderdelen van het programma gespecialiseerde docenten ingezet. De docenten hebben een achtergrond als personeelsmanagement adviseur, trainer communicatieve vaardigheden en jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Kosten: 
NVP-leden € 995 (Medewerkers van NVP-leden voor hetzelfde tarief)
Niet-leden € 1.095

Exclusief 21% BTW. De prijzen zijn inclusief materiaal, lunch, koffie en thee.

Locatie:
Regardz Eenhoorn
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort
Meer informatie:

Voor meer informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Ester van der Wal, tel. 033 247 34 81, e-mail activiteiten@nvp-plaza.nl. De cursus wordt ook in-company aangeboden.

Annuleringsregeling:

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor een cursist niet aan de cursus kan deelnemen, bijvoorbeeld ziekte. Tot één maand voor aanvang van de NVP-cursus wordt bij annulering € 55 annuleringskosten in rekening gebracht. Wanneer je je afmeldt binnen één maand voor aanvang van de cursus brengt de NVP 85% van de cursusprijs in rekening. Bij afmelding binnen twee dagen voor aanvang van de cursus ben je het volledige cursusbedrag verschuldigd. Je kunt je laten vervangen door een collega tegen de voor hem geldende prijs. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Je ontvangt binnen 3 werkdagen een bevestiging van de annulering.

Aantal aanmeldingen: 2