NVP-workshops over ontslag in het WWZ-tijdperk

Op het vakevent HR Live, op 13 oktober a.s. in de Fokker Terminal in Den Haag, organiseert de NVP twee workshops over ontslag in het WWZ-tijdperk. Arbeidsjurist mr. Sandra Sanchez van 2Work Arbeidsjuristen praat je in twee sessies van een half uur bij over bedrijfseconomisch ontslag en ontslag bij disfunctioneren binnen de regels van de Wet Werk & Zekerheid.

Workshop 1: Bedrijfseconomisch ontslag in het WWZ-tijdperk (11.00 uur)
Praktische tips bij de aanpak van een ontslagprocedure wegens bedrijfseconomische gronden

De wijziging van het ontslagrecht (1 juli jl.) heeft gevolgen voor de aanpak van een ontslag wegens bedrijfseconomische redenen. Hoe werkt bijvoorbeeld die digitale indiening van de ontslagaanvraag bij het UWV WERKbedrijf? Welk effect heeft een ziekmelding op de procedure? Hoe pak je de procedure strategisch aan als je de UWV-procedure veilig wilt stellen maar ook wilt proberen er onderling uit te komen? Is de nieuwe herroepingstermijn dan nog een obstakel? Wat is het effect van de gewijzigde opzegtermijnen? De praktische tips van 2Work Arbeidsjuristen zullen je helpen om tot een gedegen plan van aanpak van een ontslag wegens bedrijfseconomische redenen te komen.

Workshop 2: Ontslag wegens disfunctioneren in het WWZ-tijdperk (12.30 uur)
Praktische tips bij de aanpak van een ontslagprocedure wegens disfunctioneren

De wijziging van het ontslagrecht (1 juli jl.) heeft gevolgen voor de aanpak van een ontslag wegens disfunctioneren. De voorkeur zal uit blijven gaan naar een beëindiging met wederzijds goedvinden, maar wat is het effect van de huidige rechtelijke toetsing van een ontslagdossier op de onderhandelingen? Is het altijd haalbaar in te zetten op de transitievergoeding en hoe bereken je die dan? Hoe zit het met de fictieve opzegtermijn onder het nieuwe recht en wat is het effect van de herroepingstermijn voor de werknemer? De praktisch tips van 2Work Arbeidsjuristen zullen je helpen om een ontslag wegens disfunctioneren en de eventuele onderhandelingen daarover in goede banen te leiden.

Inschrijven
Wil je deze workshops bijwonen? Schrijf je dan in voor het event HR Live. Als NVP-lid krijg je € 25 korting op de toegangsprijs. Je betaalt slechts € 50, exclusief btw. Je kunt je inschrijven via deze link (vergeet niet in het actiecodeveld je NVP-lidnummer te vermelden). Ben je werkzaam in een organisatie met aantoonbaar 100 werknemers of meer? Dan is de toegang zelfs helemaal gratis.