1. Home
  2. Over NVP
  3. Ledenvoordeel
  4. In juiste banen - Over integriteit en morele dilemma's

In juiste banen - Over integriteit en morele dilemma's

Gerard Koppen heeft een belangrijk deel van zijn carrière gewerkt bij het Beneluxcollege als Directeur HRM. De houdbaarheid van Gerard bleek voorbij. Wat is nog de waarde van een senior? Gerard moest plaatsmaken voor de nieuwe generatie. Kasper Hoogers neemt zijn positie over. Kasper wordt meegezogen in een snelle expansie van het college. Expansie om het Nederlandse onderwijs internationaal meer aanzien te geven. Kasper went snel aan zijn leven op corporate niveau. Hij raakt verstrikt in de belangen van de nieuwe liefde en het nieuwe geld. Kasper kan er niet meer uitstappen. Of toch?

Ook Gerard wordt meegezogen in de ontwikkelingen van het Beneluxcollege. Oud collega's nemen hem in vertrouwen en vertellen het juiste verhaal. Gerard verdiept zich in zijn onderzoek en ontdekt de duistere kant van de ambitieuze expansie van een Nederlands onderwijsinstituut.

In de nabeschouwing door Marcel Becker worden thema's uit het verhaal vanuit de deugdethiek verder uitgewerkt. Deze theorie levert een uitgesproken visie op menselijk handelen en institutionele voorwaarden voor goed handelen. De nabeschouwing eindigt met enkele tips hoe een deugdethische benadering aan een beter moreel klimaat kan bijdragen.

'In juiste banen' zal de lezer niet onverschillig laten. Het verhaal vraagt erom dat de lezer boos, verontwaardigd, geïrriteerd, en uiteindelijk opgelucht reageert. De emoties worden, neem ik aan, des te sterker gevoeld naarmate de lezer zaken vanuit zijn directe omgeving herkent. Wat dat betreft is 'In juiste banen' een opmerkelijk verhaal.

Aanbieding
Speciaal voor NVP-leden wordt dit boek aangeboden met 15% korting op de reguliere verkoopprijs. Zie hiervoor deze link.