1. Home
  2. Actueel
  3. Agenda
  4. Socio-Technisch Organiseren
09/03
2017

Socio-Technisch Organiseren

Kring: Zeeland

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten

 

Als NVP-Zeeland hebben we een prachtige start van het nieuwe jaar. Deze middag zijn we gast bij R & B Wonen in Heinkenszand.

Woningbouwcorporaties in Nederland hebben hectische tijden achter de rug. In 2012 was het met name Vestia met de derivatenaffaire en in mindere mate Woonbron met het cruiseschip SS Rotterdam, die dreigden te bezwijken onder de enorme schuldenlast van de aangegane verplichtingen. Aangezien het corporatiestelsel in Nederland bestaat op basis van onderlinge solidariteit dreigde het hele stelsel te worden opgeblazen. Een bovenmatige inspanning van de regering en de branche zelf hebben er voor gezorgd dat het zover niet is gekomen. 

Met de in 2013 ingestelde verhuurdersheffing werden woningbouwcorporaties vervolgens verplicht om een jaarlijks een substantieel bedrag  af te dragen aan de regering. De verwachting bij de corporaties was dat dit de investeringsruimte zwaar zou beperken. Dit heeft geleid tot forse reorganisaties binnen de wereld van de woningcorporaties maar inmiddels is er weer een zekere mate van rust aan het front.

R & B Wonen uit Heinkenszand is een organisatie die uitblinkt in maatschappelijk ondernemen.  Denkend vanuit publieke waarde en met grote betrokkenheid van de eigen medewerkers vinden er innovaties plaats in product- en dienstenontwikkeling. Het kantoorgebouw is ontworpen op basis van Socio-Technische principes en stakeholders krijgen de aandacht krijgen die ze verdienen. Over dit succesverhaal gaat de directeur-bestuurder, Dr. Peter Bevers ons deze middag onderhouden. Het gaat dus niet alleen over succesvol personeelsbeleid, maar over een totaalconcept, waar alles in elkaar past. Wij beloven een zeer interessante middag voor de Zeeuwse leden van de NVP. 

Programma:

Vanaf 14.00 uur  Inloop met koffie
14.30 uur          Welkom
14.40 uur          Start inleiding Dr. Peter Bevers
15.30 uur          Pauze
15.40 uur          Discussie
16.15 uur          Einde programma en afsluiting

Deelname voor NVP leden is gratis; introducées welkom na aanmelding. Deelname door niet-leden is 50 euro. Aanmelden kan via de knop onderaan de pagina.

Locatie:
Woningbouw R & B Wonen
Van der Biltplein 1
4451 AE Heinkenszand
Meer informatie:

Neem voor vragen contact op met André de Korte via atkorte@zeelandnet.nl.

Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen e.d. kun je contact opnemen met de NVP, 033-2473481 of activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling:

Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot 24 uur voor aanvang van de bijeenkomst afmelden. Annuleren kan uitsluitend per e-mail (activiteiten@nvp-plaza.nl). Indien je je opgeeft en niet tijdig afmeldt, of niet komt, worden de gemaakte kosten à € 50 in rekening gebracht.

Aantal aanmeldingen: 2